Gènere / ODS / Notícia blog

Junior Report presenta el seu projecte de revistes escolars a l’EdTech Congress Barcelona

L’esdeveniment punter en tecnologia educativa reunirà experts i més de vint ponències per analitzar la transformació dels processos d’ensenyament-aprenentatge

Més de 100 escoles ja treballen amb el programa d'educació mediàtica Junior Report RED
Més de 100 escoles ja treballen amb el programa d'educació mediàtica Junior Report RED

L’esdeveniment punter en tecnologia educativa reunirà experts i més de vint ponències per analitzar la transformació dels processos d’ensenyament-aprenentatge

El Palau de Congressos de Montjuïc acollirà els pròxims 18 i 19 de febrer l’11a edició de l’EdTech Congress Barcelona, un esdeveniment organitzat per EduTech Cluster i que vol ser un punt de trobada per a la investigació, la reflexió i la pràctica educativa, amb ponències de referents nacionals i internacionals i un espai expositiu amb més de 50 empreses i startups.

Per primera vegada, el diari per a joves lectors Junior Report hi donarà a conèixer el projecte de revistes escolars Junior Report RED (Revista Escolar Digital) en un estand de bronze compartit amb l’empresa 3iPunt, proveïdors de plataformes e-learning.

El projecte Junior Report RED és un programa d’educació mediàtica que proposa la creació d’una revista escolar digital redactada, gestionada i dirigida per estudiants de primària a batxillerat. Les escoles que el porten a terme disposen de l’acompanyament de periodistes professionals i un programa didàctic estructurat en situacions d’aprenentatge basades en l’actualitat global i l’entorn proper. Així, l’alumnat desenvolupa el pensament crític i treballa les competències clau a través d’experiències vivencials.

Actualment, el programa està present en més de 100 centres educatius de Catalunya, el País Valencià, el País Basc, Andalusia, Madrid, Múrcia, les Illes Balears i Andorra, així com amb una revista escolar a l’Amèrica Llatina.

Els nois i noies de la xarxa RED creen i publiquen continguts periodístics a la seva pròpia capçalera, que poden incloure entrevistes, reportatges, articles d’opinió o pòdcast. D’aquesta manera, aprenen a analitzar, estructurar i redactar contingut informatiu, identifiquen les fonts d’informació oficials, potencien les seves competències digitals i es posen en la pell d’un periodista, cobrint esdeveniments culturals, esportius o socials.

Imaginant l’educació del futur

L’11a edició de l’EdTech Congress busca ser un espai de trobada i reflexió sobre el futur de l’educació. En aquest sentit, el programa oferirà 22 sessions amb experts nacionals i internacionals que abordaran qüestions de debat latent, com l’avaluació de la tecnologia educativa, l’avaluació formativa de l’aprenentatge amb edtech o l’avaluació dels sistemes educatius.

Tenint en compte l’àmplia oferta de solucions, aplicacions i propostes tecnològiques que existeixen al mercat, així com la dificultat de prendre decisions òptimes per a cada context educatiu, l’esdeveniment vol oferir eines a la comunitat educativa sobre què, per què, quan i com utilitzar gadgets que involucrin tecnologia a les aules. A més, també s’incidirà en com les tecnologies poden ajudar a repensar les maneres d’avaluar, amb la voluntat de millorar els processos d’aprenentatge.

Ponents de prestigi internacional

El congrés punter en tecnologia educativa reunirà durant dues jornades experts i professionals del sector educatiu, així com responsables i directors d’innovació de les institucions educatives i d’empreses del sector edtech.

La programació preveu més d’una vintena de conferències, debats participatius o taules rodones amb ponents de renom nacional i internacional. La sessió inaugural de dimarts a les 9.15 h anirà a càrrec de l’assessora de Nacions Unides en intel·ligència artificial, Carme Artigas, amb la conferència “Educació i intel·ligència artificial, cap a un futur crític i creatiu”, en la qual explorarà com la IA es pot convertir en una aliada a l’hora de reimaginar l’educació, fomentant una relació més creativa i ètica entre els processos educatius i la tecnologia.

També hi serà present Neil Selwyn, professor de la facultat d’educació de la Universitat de Monash, a Austràlia, amb una particular visió sobre com millorar la tecnologia educativa i quins canvis caldria fer per aconseguir-ho, tenint en compte exemples similars vinculats a la lluita per a la sostenibilitat mediambiental o la justícia social.

L’EduTech Congress també serà un punt de trobada per a debats participatius sobre l’ús de les pantalles i el benestar digital, així com un espai de mostra d’experiències pràctiques, com un bot de suport per conèixer i atendre a temps les necessitats de l’alumnat.

Resum de la privadesa
Junior Report

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.

Galetes addicionals

Aquest web utilitza les següents galetes addicionals:

(Indica aquí les galetes que esteu utilitzant a la web.)

Back to top