Gènere / Notícia no classificada

Contra els avortaments no segurs

L’OMS treballa perquè el procediment d’interrupció de l’embaràs es produeixi en condicions segures per a la dona. (Liliana Engelbrecht / Reuters)

Protegir la salut de la dona durant el procediment i prevenir els embarassos no desitjats són els objectius de l’OMS

Cada any es produeixen gairebé 25 milions d’avortaments no segurs que posen en perill la salut de milions de dones d’arreu del món, segons les últimes dades presentades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Gairebé tots els avortaments no segurs es produeixen en països en vies de desenvolupament, on els recursos són insuficients per garantir una assistència mèdica a la població. En aquests casos, la persona que efectua l’avortament no té prou formació o el procediment es duu a terme en un entorn sense uns mínims estàndards mèdics i higiènics.

Per això, l’objectiu de l’OMS és prevenir els avortaments que posen en perill la salut de la dona.

L’organització no es posiciona a favor o en contra de l’avortament, sinó que pretén reduir el nombre d’embarassos no desitjats i limitar els efectes dels avortaments fets sense condicions de seguretat a través de campanyes d’educació sexual i promovent l’ús d’anticonceptius.

 

Avortar sense condicions

Tractant-se d’un procediment mèdic que afecta el sistema reproductiu de la dona, la formació del personal mèdic, l’instrumental i les instal·lacions són factors fonamentals per garantir la salut.

L’OMS calcula que es fan 56 milions d’avortaments cada any arreu del món, tant en condicions de seguretat com sense.

La meitat es fa sense condicions de seguretatmmitjançant la ingesta de substàncies corrosives, la inserció d’objectes estranys i l’ús de tècniques invasives poc respectuoses amb el cos femení.

Les dones amb pocs recursos o les que viuen a països en vies de desenvolupament són les més afectades per aquesta problemàtica.

La meitat d’avortaments no segurs es fan a l’Àsia. A l’Àfrica i a l’Amèrica Llatina, tres de cada quatre avortaments es practiquen en condicions poc segures per a la dona. En aquestes regions, la falta d’informació posa les seves vides en risc.

 

Els perills d’un avortament no segur

Les conseqüències d’un avortament no segur poden afectar la qualitat de vida i el benestar de la dona, i fins i tot posar la seva vida en perill.

Els principals danys provocats són les hemorràgies, les infeccions i les lesions a òrgans genitals i òrgans interns com l’úter i els ovaris. A més, com més avançat estigui l’embaràs, pitjors poden ser les lesions.

Quan una dona pateix un avortament no segur, el més important és garantir l’atenció immediata i l’accés a un tractament que en permeti la recuperació.

Això no obstant, moltes vegades aquestes dones s’enfronten als prejudicis socials i fins i tot són perseguides per haver comès un delicte, ja que en alguns països l’avortament està prohibit sota qualsevol circumstància.

Com a conseqüència, n’hi ha moltes que posen la seva vida en perill abans d’anar al metge o a les autoritats per por de les represàlies.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

 

 

Resum de la privadesa
Junior Report

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.

Galetes addicionals

Aquest web utilitza les següents galetes addicionals:

(Indica aquí les galetes que esteu utilitzant a la web.)

Back to top